0%
MŰANYAG ABLAKOK SZÉLES PROFILVÁLASZTÉKKAL BELTÉRI- ILLETVE BEJÁRATI AJTÓK ALUMÍNIUM AJTÓ, - ABLAK PROFILOK REDŐNY RENDSZEREK

MŰANYAG ABLAKOK SZÉLES PROFILVÁLASZTÉKKAL

Kérjen díjmentes ajánlatot vagy hívja a +36 70/308-7402!

BELTÉRI- ILLETVE BEJÁRATI AJTÓK

Kérjen díjmentes ajánlatot vagy hívja a +36 70/308-7402!

ALUMÍNIUM AJTÓ, - ABLAK PROFILOK

Kérjen díjmentes ajánlatot vagy hívja a +36 70/308-7402!

REDŐNY RENDSZEREK

Műanyag-, hőszigetelt alumínium redőnyök vakolható kivitelben is. Telefon: +36 70/308-7402!

VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK

TISZTELT LÁTOGATÓNK!

Amennyiben nyílászáró csere előtt áll, biztosan felmerültek már Önben az alábbi kérdések:

  • Milyen profilt válasszak és mi az a légkamra?
  • Mit jelent a termo üveg, illetve mi az a U érték?
  • A nálam lévő ablak cserélhető falbontás nélkül?
  • stb.

Kérem, engedje meg, hogy az alábbiakban segítséget nyújtsunk a fenti kérdések megválaszolásához.

műanyag-nyílászáró-székesfehérvárA műanyag ablakok esetén használatos profilok gyakorlatilag azok a fémszerkezetű, műanyaggal bevont elemeket jelentik, amiből az ablak kerete, szerkezete elkészül. A profil adja meg az ablak vastagságát, a légkamrák számát. A légkamra pedig a légzáró rétegek számát jelenti a profilban. Arra vonatkozik, hogy az ablak szerkezetben hány zárt légréteg található az ablak belső és külső fele között.

Az 5 légkamra alatti profilokkal óvatosan kell bánni, ugyanis itt nagy különbség adódhat az ablakkeret és az üveg hőszigetelése között. Tehát hiába választunk jó hőszigetelésű üveget, a hő az ablakkereten fog távozni.
Azonban a légkamrák száma önmagában nem minden. Nem csak az határozza meg egy ablak minőségét hogy “5 ,6 kamrás” vagy “7 kamrás”.

Miért is jó, ha szélesebb az ablak? Ez nem csak a hőszigetelés miatt fontos. A stabilabb ablakszerkezet fokozza a biztonságot. Továbbá a szélesebb ablak egyik legfőbb jelentősége a hangszigetelés. Minél nagyobb tömegű ugyanis az ablak, annál jobb a hangszigetelése.

nyílászáró-profil-székesfehérvár1Az egyik leggyakrabban hallott paraméter a nyílászárók kapcsán az U érték, ami gyakorlatilag a hőszigetelés számmal pontosan megadható mértéke / régebben K érték /. Pontosabban a hő átbocsátást jelzi ez az érték, tehát minél kisebb ez a szám, annál jobb a szigetelés.

Az U értéknél azonban több dologra is figyelni kell. A különböző gyártók adataiban ugyanis az érték nem mindig ugyanarra vonatkozik. Az ablakszerkezetnek van egy U értéke és az üvegnek is van egy U értéke.

A két értékből számítható a teljes ablak U értéke. A gyártók gyakran csak az üveg U értékét adják meg, mert az jobb szigetelést mutat. Figyelni kell tehát rá, hogy melyik érték van megadva.

  • A hagyományos 2 rétegű üveg U=2,8-as értékkel rendelkezik. Új beépítés esetén ilyen üveget 2006.szeptember 1-jétől már nem szabad használni. Sajnos azonban több cég ajánlatában még mindig szerepel ilyen üveg.
  • A kétrétegű, hőszigetelő fémréteggel is rendelkező üveg általában U=1,4 vagy U=1,3-as értékkel rendelkezik. Itt fele annyi a hő veszteség, mint hagyományos üvegnél. Ennél rosszabb szigetelésű üveget semmi esetre se válasszanak
  • Kétrétegű, hőszigetelő fémréteggel rendelkező, nemesgázzal /argon/ töltött üveg. Általában U=1,0 értékkel találkozhatunk. Ahol nem az olcsó ár a fő cél, ott ma már ilyen üveg az alapfelszerelés.
  • Háromrétegű üveg esetén elérhető az U=0,6-os érték is. Ma már ez az üveg is kezd elterjedni. A hőszigetelés mellett a hangszigetelés miatt is szoktak ilyen üveget alkalmazni. Azonban itt már figyelni kell arra is, hogy az ablak súlya jelentősen megnő ilyen esetben. Nem elég korszerű profil esetén túlterhelődhet az ablakszerkezet, ami azt eredményezheti, hogy az ablak hamarabb tönkremegy, nem bírja az ablakszárny súlyát. Továbbá nagyméretű ablakszárnyak esetén az ablak kezelése is nagyobb erőt igényel.
  • Az ablakkeret esetén általában u=1,0 és u=1,8 közötti értékekkel találkozhatunk.

Kivitelezések

A nyílászárók elhelyezésüket tekintve 4 csoportra bonthatóak

Új építésű épületben történő elhelyezés: 
A nyílászárók rögzítése tokon keresztül, rögzítő csavarokkal történik. A falazási munkák alatt szabadon hagyott felületekbe a – megfelelő hőszigetelés és statika érdekében – a hézagtömítéseket speciálisan erre a célra kialakított (téli, nyári) PUR habokkal végezzük.

Csere panelházban vagy “Tessauer” tokok esetén: 
A bontást munkatársaink a meglévő falakra maximálisan odafigyelve speciális “bontó fűrész” segítségével végzik. Az ilyen típusú szereléseknél külső – belső könyöklő cseréje szükséges, semmilyen utólagos, festő illetve kőműves munkát nem igényel! Továbbá a külső – belső takarás minden esetben /kivétel ügyfél kérésére/ benne van a bontás/beépítés árában.

 “Geréb” tokos (dupla szárnyú) ablakok cseréje:
A bontást munkatársaink a meglévő falakra maximálisan odafigyelve speciális “bontó fűrész” segítségével végzik. Azonban az ilyen típusú szereléseknél a régi tokszerkezetből adódóan szükség van kőműves javításra, illetve a külső – belső könyöklő cseréjére. A munkát ilyenkor festésre előkészítve adjuk át!

 Tokba építés “Geréb” tokos (dupla szárnyú) ablakokra: 
Az ilyen jellegű elhelyezést csak abban az esetben ajánljuk, ha a meglévő tok felületkezelése 5 – 6 évenként megtörtént, mivel az új nyílászáró beszerelése a régi tok meghagyásával történik. Ebben az esetben a külső és a belső hézagtakarás beletartozik a végösszegbe. A teljes belső toktakarás PVC, vagy gipszkarton alapanyagokból valósítható meg, amelyre kérje cégünk külön ajánlatát.

Amennyiben további kérdése merülne fel akár a nyílászárók műszaki tartalmával, akár a kivitelezéssel kapcsolatban, kérjük, hogy forduljon bizalommal kollégáinkhoz.